Digital Video Forums

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Junior Members/Newbies

 
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11 Feb 2002, 07:58 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2
Default Merging audio/video while mp3 encoding

This is my first attempt at ripping a DVD. It was going pretty smooth until it came time to merge audio/video tracks. I used PX3 to convert the ac3 audio track to wave. After that completed I still had to add the file extension .wav manually for VirtualDub to find it. The following is my set-up using VirtualDub:
Open video file- choose wave audio- full processing mode
Under video menu I selected direct stream copy
Convert audio to 44100hz
Compression- MPEG Layer-3 128 kBits/44,100hz stereo
Then I save with my new file name. Here I expect the process to begin but instead I get this VirtualDub Error Message:
ERROR INITIALIZING AUDIO STREAM COMPRESSION
I attempted it more than a few times to be sure I followed steps.
Can anyone help please? I'm on the edge of my first one dammit =) thx
RacerX is offline  
Old 11 Feb 2002, 08:25 AM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

1) have you first played the WAV file you created, to make certain that it works?

2) "Open video file- choose wave audio- full processing mode"
Did you load the WAV file into VDub?

All of the other steps that you've indicated are appropriate and should yield a properly merged .AVI...
setarip is offline  
Old 11 Feb 2002, 10:18 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2
Default

The wave works. I played it in winamp along side the avi. And when I select wave audio in VirtualDub it pretty much tells me to select my wave file. I thought this would load it for me. I tried again, but received the same error message =(
Thanks for the response setarip, I guess I'll keep at it. Maybe start the whole process over again using other apps.
RacerX is offline  
Old 11 Feb 2002, 12:06 PM   #4
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

My apologies for having overlooked one (perhaps THE MOST) crucial thing in your initial post.

When you are about to load in the (silent) video file, FIRST change "Audio" to "No audio". After you've loaded the video file, THEN change "Audio" to "WAV audio" and load your .WAV file!

Again, my apologies - Do let us know of your success ;>}
setarip is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT +10. The time now is 11:43 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright © 1999 - 2011 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com