Digital Video Forums

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Nero Recode

 
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 17 Mar 2007, 11:06 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default Nero Issues

Hi, am new to the forums as well as DVD Back up. I had been backing up my DVDs, successfully for a while. Now my Nero returns an error after DVD Shrink has finished encoding the DVD. Also my DVDFab Decrypter has slowed down to a snails pace. The error message I get after DVD Shrink is ready to go is this;

****

Windows XP 5.1
IA32
WinAspi: -
ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 02/11/2004 12:54:32 PM

NT-SPTI used
Nero API version: 7.7.5.1
Using interface version: 6.3.1.4
Installed in: C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\
Application: ahead\Nero - Burning Rom
Internal Version: 7, 7, 5, 1

Recorder: <HL-DT-ST DVD+-RW GWA4164B>Version: D108 - HA 1 TA 1 - 7.7.5.1
Adapter driver: <IDE> HA 1
Drive buffer : 2048kB
Bus Type : via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ?
Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 1
Drive is autodetected - recorder class: Std. MMC recorder

=== Scsi-Device-Map ===
CdRomPeripheral : SONY DVD-ROM DDU1615 atapi Port 0 ID 0 DMA: Off
CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVD+-RW GWA4164B atapi Port 0 ID 1 DMA: On
DiskPeripheral : Maxtor 7L250S0 iaStor Port 1 ID 0 DMA: On

=== CDRom-Device-Map ===
SONY DVD-ROM DDU1615 D: CDRom0
HL-DT-ST DVD+-RW GWA4164B E: CDRom1
=======================

AutoRun : 1
Excluded drive IDs:
WriteBufferSize: 83886080 (0) Byte
BUFE : 0
Physical memory : 2046MB (2095196kB)
Free physical memory: 1402MB (1436516kB)
Memory in use : 31 %
Uncached PFiles: 0x0
Use Inquiry : 1
Global Bus Type: default (0)
Check supported media : Disabled (0)

17.3.2007
NeroAPI
7:59:53 AM #1 Phase 112 File APIProgress.cpp, Line 285
DVD-Video files reallocation started

7:59:53 AM #2 DVDREALLOC -124 File DVDVideoCompilation.cpp, Line 1309

7:59:53 AM #3 Phase 115 File APIProgress.cpp, Line 285
DVD-Video files reallocation failed

7:59:53 AM #4 Text 0 File NeroAPIBurnFS.cpp, Line 218
Failed to realloc DVD video files


Existing drivers:
File 'Drivers\ADPU160M.SYS': Ver=v3.60a (Lab01_N(johnstra).010529-2218), size=101888 bytes, created 17/08/2001 3:07:32 PM
File 'Drivers\CDRALW2K.SYS': Ver=8.0.0.212 , size=2560 bytes, created 02/11/2006 5:26:35 PM
File 'Drivers\PXHELP20.SYS': Ver=3.00.43J, size=36624 bytes, created 30/01/2007 12:03:34 AM (Prassi/Veritas driver for win 2K)

Registry Keys:
HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)

This is the newest version of Nero. Also, if I try to use the Nero Smart Star to burn the DVDFab Decrytper image from the HDD, nero home --> Nero recode --> add folders == Nero Not Responding ??

I am not sure what changed or occurred as I was having great success, now I am sunk. Any help would be greatly appreciated.
Stryk is offline  
Old 17 Mar 2007, 11:12 PM   #2
Digital Video Specialist
Digital Video Specialist
 
ratboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 768
Default

I responded to your 1st post.

Here:CLICK HERE
__________________
Important: Remember, if something is worth doing, its worth doing wrong until you learn to do it Right!

IT'S ALL GOOD
ratboy is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:11 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default

Thanks for the reply! (sorry I posted twice, wasn't until I posted the first time I realized I was kind of taking over someone elses thread). I was able to get my DMA up to 2 for my Device 0, but not 5 as it reads in the article, and my Device 1 to 2 as well. Should the 0 be at DMA 5?
Stryk is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:19 AM   #4
Digital Video Specialist
Digital Video Specialist
 
ratboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 768
Default

The 5 should be on the Primary and the secondary channel should show the 2.

Last edited by ratboy; 18 Mar 2007 at 10:34 AM
ratboy is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:25 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default

Is there a trick on getting it to 5? Some way for me to set it to 5? Also, seems good with my DVD Shrink and Nero again, much appreciated

Last edited by Stryk; 18 Mar 2007 at 10:33 AM
Stryk is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:31 AM   #6
Digital Video Specialist
Digital Video Specialist
 
ratboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 768
Default

You are looking at both the Primary and the secondary channels right, not just the secondary #0?

In the secondary channel DMA 2 on both should be fine.

Last edited by ratboy; 18 Mar 2007 at 10:34 AM
ratboy is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:38 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default

Tried to post the screen shot of the desktop with the devices, let me try again. Is there a trick to getting one of them to DMA 5? Or am I looking in the wrong place?
Attached Thumbnails
Nero Issues-clip1-2-.jpg  
Stryk is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:40 AM   #8
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

Quote:
CdRomPeripheral : SONY DVD-ROM DDU1615 atapi Port 0 ID 0 DMA: Off
CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVD+-RW GWA4164B atapi Port 0 ID 1 DMA: On
DiskPeripheral : Maxtor 7L250S0 iaStor Port 1 ID 0 DMA: On
port 0 usually is the primary and dma 2 is fine for either optical drive

port 1 in this case is a sata drive and disregard dma for it

Quote:
iaStor

the intel application accelerator can cause all kinds of problems

Last edited by Chewy; 18 Mar 2007 at 10:43 AM
Chewy is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:44 AM   #9
Digital Video Specialist
Digital Video Specialist
 
ratboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 768
Default

OK now we need to see if someone with a little more knowledge on this.

What does your secondary channels show?

Edit: Thanks Chewy, I missed that.

Last edited by ratboy; 18 Mar 2007 at 10:45 AM Reason: Still learning.
ratboy is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:45 AM   #10
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default

Just did a test burn, from start to finish. DVDFab Decrypt, DVD Shrink to encode with Nero as the burn engine...Everything is working as it did before, as far as I can tell (fingers crossed). Chewy, you are saying that I do not need to worry about the set up of my DMA, they are correct? When I was getting the errors the Device 0 was set to PIO. Followed the Golden Rules of Burning step 3 to correct that.

Thanks for all the help, and pointing me in the right direction.

Last edited by Stryk; 18 Mar 2007 at 10:48 AM
Stryk is offline  
Old 18 Mar 2007, 10:57 AM   #11
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

the dma part is fine, but your setup is still an accident waiting to happen

Quote:
=== Scsi-Device-Map ===
CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B atapi Port 0 ID 0 DMA: On
CdRomPeripheral : BENQ DVD DD DW1650 atapi Port 1 ID 0 DMA: On
DiskPeripheral : WDC WD360GD-00FNA0 35.0 UlSata Port 3 ID 0 DMA: Off
DiskPeripheral : ST3250823AS 3.02 UlSata Port 3 ID 2 DMA: Off
my dvd burners are masters

my sata's are shown as sata's on port 3

hope dell supports that burner?
Chewy is offline  
Old 18 Mar 2007, 11:04 AM   #12
Junior Member
Junior Member
 
Stryk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manitoba, Canada
Posts: 23
Default

I am not sure how much support Dell will provide, did some checking and others have had problems. Any way to change it to a better setup?

Darn, just did another back up and this one failed again, same error as before when Nero goes to burn....Blarg!

Would using +R or -R make any difference? shouldn't this burner do both?

Last edited by Stryk; 18 Mar 2007 at 11:08 AM
Stryk is offline  
Old 18 Mar 2007, 11:14 AM   #13
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

drop nero and recode for now and test imgburn

lot of dell crap running/sonic/mydvd etc

imgburn even has a tool for turning that stuff off

poor history with those dell drives
Chewy is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Two issues - with Nero and with Roxio lilfella DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 10 29 Nov 2005 06:04 AM
Issues with Boilsoft AVI -> DVD and Nero 6.whatever thirdeyeopen General Discussions 3 1 Jun 2005 09:13 PM
Newbie..DVD-R Burning issues w/ Nero jsherman66 DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 4 3 Feb 2005 01:40 AM
Major Nero burning issues mvill DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 26 12 Jan 2005 05:11 AM
vcd audio sync issues using Nero terryjoebob Conversion/Encoding 1 9 Dec 2003 11:32 AM



All times are GMT +10. The time now is 03:14 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright © 1999 - 2011 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com