Digital Video Forums

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Video & Audio Codecs

 
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12 May 2011, 06:45 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default 5.1 Sound Sounds Like Machine Gun

I have been using Nero 6 with the 5.1 plug in for many years for producing videos with 5.1 sound without any problems up until now.

I have decided to purchase a new video edit programme that will allow me to have 5.1 mixer, chapters and authoring all in one programme so when I burn the dvd it is all done in one operation.

I downloaded Corel Video Studio Pro X4 and was trying it out.
When I selected 5.1 sound and reviewed what I was doing while editing, it made a horrible sound like a machine gun.
I finally found that if I kept playing the video, stopped and played again etc, the sound would then become normal, there was no pattern in doing this, sometimes 4 or 5 attempts other times 40 maybe 50 attempts.
Each time the machine gun sound started it would be in another speaker.

I did think it could be the video on the track giving the problem so tried different video formats, MPEG2, AVI etc, this did not make any difference.

I went to Nero Vision Express and opened a clip for authoring, I had 5.1 sound selected and when I tried preview, it made the same machine gun sounds, it had never done this before.

I then downloaded a trial version of Vegas Movie Studio Platinum 10 and it displayed the same problem when I previewed in 5.1 sound.

I do not know where to go from here in locating the problem but I feel it is a codec problem.

I would appreciate some advise as the the problem and how I could possibly isolate the codecs on a one by one basis to see if the problem disappears.

kevsim
kevsim is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Background sounds Blade2 AVI, DivX/Xvid 1 1 Jun 2005 09:19 PM
This just sounds fishy... tenchiwagner AVI, DivX/Xvid 4 12 Jun 2003 01:36 AM
DVD sounds but no image Judestudio DVD Encoding and Playback 6 3 Mar 2003 05:33 PM
Sounds Good miles6699 Off Topic 1 18 Dec 2002 08:33 AM



All times are GMT +10. The time now is 03:35 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright © 1999 - 2011 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com